d

AlQuds Reiser på Facebook

Ship to GazaButton Fritt Palestina

AlQuds Reiser AS
Drammensvn. 211

Åpningstider:
mandag - fredag
fra 10.00 - 16.00

Telefon:
+47 22 11 00 26

Email:
marianne@alquds.no


Al Quds Reisebyrå

EN SPESIELL OPPLEVELSE I ISRAEL 

Over en million palestinere lever i Israel der deres familier har bodd i tusener av år. Finansiert med privat, norsk mikrolån har en beduinfamilie lagt tilrette for at turister kan bo hos dem slik de lever i dag. Prisen er nkr.165.- pr døgn inkl. frokost. Middag kan bestilles separat. I dag kan de ta imot inntil 10 personer, men ønsker å utvide. 

Historien deres er gripende: far var analfabet, var sauebonde og mistet flokken. Deretter var han arbeidsløs til han døde for noen år siden. Det ble 8 barn som mor ble eneforsørger til. Hun var uten utdannelse, men hadde arvet en tomt i Lod etter faren sin. Hun måtte nøyes med hardt jordarbeide med barna som hjelpere. Hvordan de klarte det er uforståelig for oss. To av barna er nå ferdig utdannede leger og flere av de andre tar også høyere utdannelse.

Huset er på 200kvm og med tilnærmet vestlig standard. Det ligger i en vakker hage.

Familiemedlemmene har israelsk ID-kort, disponerer 2 biler og har tillatelse til å kjøre i Israel og  på Vestbredden. Til Jerusalem er det ca 10 mil, til flyplassen i Tel Aviv og til togstasjonen  er avstanden kort.

Vår Lod-familie har slektninger 10 mil ute i ørkenen. De lever slik beduiner har levd  i uminnelige tider. De har sagt seg villige til å motta gjester.

Det kan ordnes med besøk til andre mikrofinans prosjekter på Vestbredden og kontakt med venner av Palestina.

Reisebyrået Al Quds AS  kan ordne med opphold og transport.